Over ons

Welkom aan boord!

Stichting Yselvaart is een vrijwilligersorganisatie met bestuur (5 leden), 18 schippers, technische commissie, coördinator, alles bij elkaar ongeveer 25 mannen en vrouwen die zich van harte inzetten om mooie vaartochten te verzorgen en zo IJsselstein van een andere kant te laten zien. Onze ervaren schippers-vertellers heten u van harte welkom aan boord.

Schipper worden?

Als u nu al -of na een vaartocht- denkt dat u ook graag schipper wil worden: stuur dan een bericht aan schippers@rondvaartenijsselstein.nl, dan nemen we contact met u op voor kennismaking en verder overleg.

Onze historie

Stichting Yselvaert is op 25 maart 2002 opgericht te IJsselstein en staat bij de Kamer van Koophandel geregistreerd onder nummer 30180062. In 2002 werden 2 boten overgenomen van de rondvaart Den Bosch. Deze boten hadden een elektromotor. Toen deze te zwak werden, moesten ze vervangen worden in 2008 door sterke buitenboordmotoren. De 2 boten werden vernoemd naar de kasteelheer “Gijsbrecht” en de kasteelvrouw “Berthe”. In 2018 gingen door een brand beide boten verloren. Gelukkig kon met diverse financiële hulp twee nieuwe boten worden gebouwd. Deze boten zijn van aluminium en worden nu weer aangedreven door een sterke elektromotor. In 2022 bestond Yselvaert 20 jaar en hebben wij onze 20.000ste passagier kunnen verwelkomen

Het “thuishonk” van de Yselvaert is Museum IJsselstein (MIJ) aan de Walkade. Vanaf hier vertrekken de boten voor de grachtenvaarten op zaterdag en zondag en doordeweeks voor de lunchvaarten naar Montfoort, Marnemoende en De Roode Leeuw te Lopikerkapel. Op de woensdagmiddagen in de schoolvakantie zijn er speciale kindervaarten en bovendien zijn er op de dinsdagavonden in de zomervakantie avondvertelvaarten in samenwerking met de Historische Kring. Daarnaast zijn er vele mogelijkheden om een zogenaamde “Vaart op maat” te maken.

Voor boekingen en informatie werkt Stichting Yselvaert nauw samen met “Uit in IJsselstein”.

Ons team
Groepsfoto lachend