Lustrumlunchvaarten en een Lustrumdagtocht
Lustrumlunchvaart De Roode Leeuw Plus
Tijdens deze prachtige tocht vaart u over de Hollandse IJssel richting Nieuwegein. In een bocht van de Hollandse IJssel vaart u onder een lage brug de Kromme IJssel en later de Enge IJssel op richting Lopikerkapel. In Lopikerkapel meren we af bij De Roode Leeuw waar we van een heerlijke lunch genieten. Na de lunch bezoekt u, onder begeleiding van een speciale gids, het archeologisch museum Lopikerkapel.
Lustrumlunchvaart Montfoort
We varen over de Hollandse IJssel stroomafwaarts, van de stadse omgeving van IJsselstein door het weidse poldergebied van de Lopikerwaard naar het hart van de stad Montfoort. Deze eeuwenoude vaarroute heeft mede bijgedragen aan de ontwikkeling van IJsselstein: vervoer van goederen en personen was over het water makkelijker dan via land. Dit laatste gaat u zelf ervaren want na de ontspannen vaartocht vol genieten leggen we aan bij de Montfoortse IJsselpoort, waarna ons een lunch geserveerd wordt bij Het Oude Stadhuis.
Lustrumlunchvaart Montfoort
Lustrumdagtocht Montfoort, Linschoten en Oudewater
Deze Lustrumdagtocht is te maken op zondag 24 juli 2022. We varen over de Hollandse IJssel stroomafwaarts, van de stadse omgeving van IJsselstein door het weidse poldergebied van de Lopikerwaard naar het hart van de stad Montfoort. Onderweg vertelt de schipper over IJsselsteinse en Montfoortse geschiedenis en wat er te zien is. In Montfoort maken we een koffie-stop bij Het Oude Stadhuis en varen we verder voor een heerlijke lunch onderweg.
De eerstvolgende Lustrumvaarten
Alle geplande Lustrumvaarten