Varen naar De Roode Leeuw in Lopikerkapel

  • slide
Om 10.30 uur wordt er vanaf de steiger t/o MIJ | Museum IJsselstein, naast de historische IJsselpoort, gevaren richting Lopikerkapel. Deze dagtocht gaat via de Hollandse IJssel richting Nieuwegein tot aan de splitsing de Doorslag en de Kromme IJssel. Via de Kromme IJssel varen we door het  bos. Op de kant liggen omgevallen bomen waar in de wortelkluit soms ijsvogeltjes nestelen. Ook kan men allerlei soorten roofvogels waarnemen.

We vervolgen de tocht onder de snelweg A2 door en komen langs een oude boomgaard en weilanden waar soms koeien lopen. Helaas is de oever op bepaalde plaatsen hersteld waardoor de koeien niet meer in het water kunnen lopen. Het doet denken aan de schilderijen van de 18e -eeuwse schilder Willem Maris. 


In de volgende bocht is het net of het riviertje zich splitst en dat is ook zo want, in de Middeleeuwen kwam hier het water uit de tegenwoordige rivier de Lek vandaan. Na het passeren van de historische Looijebrug uit 1638 varen we de Enge IJssel op en na enige tijd leggen wij aan voor biljartcafé De Roode Leeuw waar wij gaan genieten van een heerlijke lunch die bij dit  arrangement hoort. De schipper vaart u daarna weer terug naar IJsselstein waar wij tegen 15.30 uur aankomen bij de opstapplaats.

 

de roode leeuw.jpg

 

Periode: Vanwege enorm succes nu elke donderdag. 

Reserveren bij: UIT in IJsselstein |Tourist info

Wanneer: In het nieuwe seizoen 2021

Vaartocht vanaf: 10.30 tot ca 15.30 uur

Tarief is € 31,- per persoon (incl. lunch in biljartcafé de Roode Leeuw)

Advies: Neem zelf flesje water en eventueel een kleine versnapering mee voor onderweg.                                                                                                                            

Aantal deelnemers per boot

Voor deze vaartochten incl. lunch naar De Roode Leeuw geldt een minimaal aantal deelnemers van 4 en i.v.m. ons coronaprotocol een maximaal aantal deelnemers van 3 volwassenen per boot, kinderen tot en met 12 jaar tellen hierbij niet mee, (excl. schipper). Voor dit vaar/lunch arrangement wordt geen gereduceerd tarief, voor bijvoorbeeld kinderen*) toegepast.

In het zeldzame geval dat op deze vaartochten een baby*) mee zou varen die geen lunch zal gebruiken, mag deze gratis meevaren.

*) Telt echter altijd wel mee voor het aantal passagiers.