Onze rondvaartboten

Historische namen

De boten hebben de historische namen meegekregen van “Vrouwe Berthe” en “Heer Gijsbrecht”. Deze familie van Amstel was een belangrijke bewoner van het voormalig kasteel IJsselstein.

 

Onze twee nieuwe aluminium boten

Bij de felle brand op 30 januari 2018 in de winterberging van jachthaven Marnemoende zijn onze beide boten verloren gegaan waardoor er in dat jaar géén rondvaarten hebben plaatsgevonden. Door eigen bijdrage en giften van vele particulieren en bedrijven, gemeente IJsselstein, Rabobank Utrechtse Waarden e.o. en wederom van het Roest Crollius Fonds heeft de stichting het bedrag bij elkaar weten te krijgen om voor vervanging te zorgen.

De boten zijn speciaal voor Yselvaert ontworpen door Henry Kikkert Watersport Service en werden gebouwd door het bedrijf Straver Special Techniek. Beiden hebben hun bedrijf in IJsselstein. In tegenstelling tot hun voorgangers zijn de boten voorzien van elektrische aandrijving. Ook is in het ontwerp kantelbare trappen met steunpaal meegenomen, die het instappen vergemakkelijkt. 

Aantal deelnemers per boot

Voor alle vaartochten geldt  i.v.m. het coronaprotocol een maximaal aantal deelnemers van maximaal 5 volwassenen per boot. Als er 2 partners boeken gaan deze bij elkaar zitten. In dat geval max. 6 gasten, exclusief de schipper. Kinderen tot en met 12 jaar tellen hierbij niet mee. In het zeldzame geval dat op deze vaartochten een baby *) mee zou varen mag deze gratis meevaren. *) Telt echter niet mee voor het aantal passagiers. Op verzoek zijn er voor de kinderen en volwassenen reddingsvesten beschikbaar. 

Het Roest Crollius Fonds

Dit fonds (RCF), met als oogmerk het structureel versterken van de maatschappelijke samenhang in brede zin van de IJsselsteinse gemeenschap en de omgevingskwaliteit van IJsselstein, heeft in 2015 een donatie toegekend van € 20.000. Met dit bedrag is een botenberging gerealiseerd in de zwaaikom terzijde van Woonzorgcentrum Isselwaerde waar onze boten in het vaarseizoen overdekt gestald worden.