Onze rondvaartboten

Historische namen

De boten hebben de historische namen meegekregen van “Vrouwe Berthe” en “Heer Gijsbrecht”. Deze familie van Amstel was een belangrijke bewoner van het voormalig kasteel IJsselstein.

Twee nieuwe aluminium boten

Bij de felle brand in januari 2018 in de winterberging van jachthaven Marnemoende zijn onze beide boten verloren gegaan waardoor er in dat jaar géén rondvaarten hebben plaatsgevonden. Door eigen bijdrage en giften van vele particulieren en bedrijven, gemeente IJsselstein, Rabobank Utrechtse Waarden e.o. en wederom van het Roest Crollius Fonds heeft de stichting het bedrag bij elkaar weten te krijgen om voor vervanging te zorgen.

De boten zijn speciaal voor Yselvaert ontworpen door Henry Kikkert Watersport Service (K.W.S) en worden gebouwd door het bedrijf Straver Special Techniek. Beiden hebben hun bedrijf in IJsselstein. In tegenstelling tot hun voorgangers worden de nu aluminium boten voorzien van elektrische aandrijving. Ook is in het ontwerp kantelbare trappen met steun meegenomen, die het instappen vergemakkelijkt.

De boten zullen naar verwachting eind april 2019 in gebruik worden genomen.  

Veiligheid

In verband met de veiligheid zijn er in de rondvaartboten zit/drijfkussens aanwezig. De open boten hebben een verhoogde reling welke als rugleuning dient.
Op verzoek zijn er voor de kinderen en volwassenen reddingsvesten beschikbaar. Op de voorzijde van de boten ligt ook een reddingsboei.

Het Roest Crollius Fonds

Dit fonds (RCF), met als oogmerk het structureel versterken van de maatschappelijke samenhang in brede zin van de IJsselsteinse gemeenschap en de omgevingskwaliteit van IJsselstein, heeft in 2015 een donatie toegekend van € 20.000,-  Met dit bedrag is een botenberging gerealiseerd in de zwaaikom van de stadsgracht bij Woonzorgcentrum Isselwaerde waar onze boten in het vaarseizoen overdekt gestald worden.