Varen naar Jachthaven Marnemoende en Restaurant Rivers

  • slide

Om 11.30 uur start, vanaf de steiger t/o MIJ | Museum IJsselstein naast de historische IJsselpoort, deze prachtige vaartocht over de Hollandse IJssel inclusief lunch in restaurant Rivers bij jachthaven Marnemoende. Dit is de enige jachthaven aan de Hollandse IJssel tussen Utrecht en Gouda. Dit stuk Hollandse IJssel is gekanaliseerd en bijna geheel vrijgemaakt van de beroepsvaart. We varen langs weidse polders en aanschouwen prachtige vergezichten.

We gaan richting Montfoort v.v. langs de nieuwe havenwoningen, zien de "nederzetting" ’s-Heerendijk uit ca. 1745 wat eens toebehoorde aan de Hernhutters en komen nu langs camping De Voormolen.

Na een tocht van ongeveer 50 minuten, met zicht op de skyline van Utrecht, bereiken we restaurant Rivers. Lunchen met uitzicht over het water en de landerijen is al een feest op zich. De schipper vaar je daarna weer terug naar IJsselstein waar we tegen 15.00 uur aankomen bij de opstapplaats.

Periode:  Vanwege enorm succes nu vele vrijdagen.

Reserveren bij: UIT in IJsselstein |Tourist info

Wanneer: Vrijdag 18 juni: 2, 16, 23 en 30 juli; 6, 13, 20 en 27 augustus;

10 en 24 september 2021

Vaartocht vanaf: 11.30 tot ca 15.00 uur

Tarief is € 28,50 per persoon (incl. lunch in Restaurant Rivers)

Aantal deelnemers per boot

Voor deze vaartochten incl. lunch naar restaurant Rivers geldt een minimaal aantal deelnemers van 4. I.v.m. het coronaprotocol geldt een maximaal aantal deelnemers van maximaal 5 volwassenen per boot. Als er 2 partners boeken gaan deze bij elkaar zitten. In dat geval max. 6 gasten, exclusief de schipper. Kinderen tot en met 12 jaar tellen hierbij niet mee.

Voor dit vaar/lunch arrangement wordt geen gereduceerd tarief, voor bijvoorbeeld kinderen*) toegepast. 

In het zeldzame geval dat op deze vaartochten een baby*) mee zou varen die geen lunch zal gebruiken, mag deze gratis meevaren.   *) Telt echter niet mee voor het aantal passagiers.