Varen naar De Roode Leeuw in Lopikerkapel

  • slide
Om 10.30 uur wordt er vanaf de steiger t/o MIJ | Museum IJsselstein, naast de historische IJsselpoort, gevaren richting Lopikerkapel. Deze dagtocht gaat via de Hollandse IJssel richting Nieuwegein tot aan de splitsing de Doorslag en de Kromme IJssel. Via dit riviertje varen we door het  bos. Op de kant liggen omgevallen bomen waar in de wortelkluit soms ijsvogeltjes nestelen. Ook kan men allerlei soorten roofvogels waarnemen.

We vervolgen de tocht onder de snelweg A2 door en komen langs een oude boomgaard en weilanden waar soms koeien lopen. Helaas is de oever op bepaalde plaatsen hersteld waardoor de koeien niet meer in het water kunnen lopen. Het doet denken aan de schilderijen van de 18e -eeuwse schilder Willem Maris. 


In de volgende bocht is het net of het riviertje zich splitst en dat is ook zo want, in de Middeleeuwen kwam hier het water uit de tegenwoordige rivier de Lek vandaan. Na het passeren van de historische Looijebrug uit 1638 varen we de Enge IJssel op en na enige tijd leggen we aan voor biljartcafé De Roode Leeuw waar we gaan genieten van een heerlijke lunch die bij dit  arrangement hoort. De schipper vaar je daarna weer terug naar IJsselstein waar we tegen 15.30 uur aankomen bij de opstapplaats.

 

de roode leeuw.jpg

 

Periode: Vanwege enorm succes nu alle donderdagen. 

Reserveren bij: UIT in IJsselstein |Tourist info

Wanneer: Donderdag 2, 9, 16, 23 en 30 september; 7, 14 en 21 oktober 2021

Vaartocht vanaf: 10.30 tot ca 15.30 uur

Tarief is € 31,- per persoon (incl. lunch in biljartcafé de Roode Leeuw)

Advies: Neem zelf flesje water en eventueel een kleine versnapering mee voor onderwegExtra consumpties kunnen alleen contant betaald worden.                                                                                    

Aantal deelnemers per boot

Voor deze vaartochten incl. lunch naar De Roode Leeuw geldt een minimaal aantal deelnemers van 4. I.v.m. het coronaprotocol geldt een maximaal aantal deelnemers van maximaal 5 volwassenen per boot. Als er 2 partners boeken gaan deze bij elkaar zitten. In dat geval max. 6 gasten, exclusief de schipper. Kinderen tot en met 12 jaar tellen hierbij niet mee.

Voor dit vaar/lunch arrangement wordt geen gereduceerd tarief, voor bijvoorbeeld kinderen*) toegepast.

In het zeldzame geval dat op deze vaartochten een baby*) mee zou varen die geen lunch zal gebruiken, mag deze gratis meevaren. *) Telt echter niet mee voor het aantal passagiers.