Lunchvaart De Roode Leeuw

Om 10.30 uur wordt er vanaf de steiger t/o MIJ | Museum IJsselstein, naast de historische IJsselpoort, gevaren richting Lopikerkapel. Deze dagtocht gaat via de Hollandse IJssel richting Nieuwegein tot aan de splitsing de Doorslag en de Kromme IJssel. Via dit riviertje varen we door het  bos. Op de kant liggen omgevallen bomen waar in de wortelkluit soms ijsvogeltjes nestelen. Ook kan men allerlei soorten roofvogels waarnemen.

We vervolgen de tocht onder de snelweg A2 door en komen langs een oude boomgaard en weilanden waar soms koeien lopen. Helaas is de oever op bepaalde plaatsen hersteld waardoor de koeien niet meer in het water kunnen lopen. Het doet denken aan de schilderijen van de 18e -eeuwse schilder Willem Maris.

In de volgende bocht is het net of het riviertje zich splitst en dat is ook zo want, in de Middeleeuwen kwam hier het water uit de tegenwoordige rivier de Lek vandaan. Na het passeren van de historische Looijebrug uit 1638 varen we de Enge IJssel op en na enige tijd leggen we aan voor biljartcafé De Roode Leeuw waar we gaan genieten van een heerlijke lunch die bij dit arrangement hoort. De schipper vaar je daarna weer terug naar IJsselstein waar we tegen 15.30 uur aankomen bij de opstapplaats.

Volwassenen
18 jaar en ouder

€ 37,50 (inclusief lunch)

0.0037.50
Jongeren
13 T/M 17 JAAR

€ 37,50 (inclusief lunch)

0.0037.50
Kinderen
5 T/M 12 JAAR

€ 37,50 (inclusief lunch)

0.0037.50
Jongsten
0 T/M 4 JAAR

Gratis (exclusief lunch)

0.0037.50
Rondvaart details
Let op

Neem zelf een flesje water en eventueel een kleine versnapering mee voor onderweg

Souplesse vereist i.v.m. varen onder (heel) lage bruggen door