Lustrumvaart 24 juli

Rondvaart lekker varen

In het kader van het jubileum 20 jaar Yselvaert, werd op zondag 24 juli jl. de Grote lustrumtocht gevaren. Twintig gasten hadden gereserveerd voor deze eenmalige bijzondere vaart.

Om half tien vertrokken 2 boten vanaf het Museum MIJ op weg naar Montfoort. Na anderhalf uur varen was hier de 1e stop voor koffie met gebak bij restaurant “Het Oude Stadhuis”. Van daar was het 5 kwartier varen naar Oudewater.

In het hartje van de stad mochten we gebruik maken van de opstapplaats van de plaatselijke rondvaart. Zodoende waren in het centrum direct bij Restaurant HEX, waar we een heerlijke lunch genoten.

Terug in de boten ging de vaart door naar Linschoten , maar hierbij moesten we eerst door de sluis van Oudewater. Via de Lange Linschoten kwamen we , nogmaals door de sluis bij Montfoort, weer bij “Het Oude Stadhuis”. Hier eerst maar een lekker drankje genoten voordat we het laatste traject gingen varen terug naar museum MIJ.

We kwamen daar om 19.30 uur aan. Het was een lange dag met mooi weer, maar een ieder was enthousiast over deze geweldige Lustrumvaart.